Rektors brev höstterminen 2018 (HT18)

Hej alla barn och föräldrar på Al-Maarif tvåspråksskola

Ett nytt skolår är i gång. En ny utmaning väntar på oss alla. Många av er tänker säkert på nya ny lärare och klasskamrater. Vi tänker också på er och ser fram emot att se er på tisdag.

Första dag för denna termin är tisdag 14 augusti. Barnen går mellan kl. 10 och 12 denna dag. På hemsidan längst till höger under länkar kan ni se när bussen hämtar barnen första dagen. För övriga dagar finns en tid tabell på skolans hemsida.

Terminens sista dag är 21 december.

Jag vill passa på att säga till er: Hjärtligt välkomna och att tillsammans personal, föräldrar och elever hjälps åt så att läsåret blir ett framgångsrikt läsår.

Nya klasser och nya elever.

Nu har vi 320 barn och elever fördelade på:

2 förskoleklasser [Kfsk (Kohestan) och Mfsk  (Mine)] , 3 ettor [B1:an (Barbro), N1:an (Nada) och T1:an (Therése)], 3 tvåor [C2:an (Carina), H2:an (Haitham) och T2:an (Ted)], 3 treor [F3:an (Ferjalle), G3:an (Gunnel) och Y3:an (Yesim)], 2 fyror [J4:an (Joakim) och L4:an (Lemona), 2 femmor  [H5:an (Hiba) och T5:an (Tavga)] samt 2 sexor [H6:an (Henrik) och M6:an (Magnus)].

Alla förskoleklasser, ettor, C2:an, T2:an, F3:an och J4:an finns i modulerna. Åk H2:an, Y3:an, G3:an, J4:an, femmorna och sexorna finns i gamla huset.

Information A-Ö

Informationshäftet kommer att hemskickas med eleverna under första vecka. Men ni hittar även mycket informationen på på infoMentor och på skolans hemsida (www.al-maarif.se).

Alla busstider finns på hemsidan på startsidan.

På startsidan längst till höger hittar ni mycket viktig information som ni behöver veta bl.a.:

LÄNKAR MENU

·         Veckobrev

·         Arabiska Digital Läxa

·         Likabehandlingsplan

·         Veckans Matsedel

·         Skolans Busstider

Micha (skolsköterska) jobbar på på onsdagar och torsdagar.

Amna (Kuratorn) jobbar på onsdagar.

Likabehandlingsplanen

Detta dokument revideras och kommer att finnas på vår hemsida från och med 14 september efter elevrådet. Den gamla likabehandlingsplanen gäller tills dess. Under Elevrådet ges eleverna möjlighet att vara delaktiga och en uppdaterad plan kommer att gälla för detta läsår.

Viktiga telefonnummer:

Expeditonen: 042-125125

Rektor: 042-125126

Fritidsverksamheten: 0729-475797

Datum att lägga på minnet

-       Tisdag 21 augusti är det EID ALADHA. Skolan är stängd tisdag och onsdag 21 respektive 22 augusti.

كل عام و أنتم بخير

-       Onsdag 5 september vecka 36 är det föräldramöte kl. 18.00. Välkomna!

-       Måndag 3 september vecka 36: Inomhusidrott börjar.

-       Vecka 37 och 38: Lägerskola. Mer information om när ditt barn har lägerskola kommer skolan att kontakta er.

-       Vecka 41: Läsdagar och bibliotekvecka.

-       Vecka 42, 43 och 45 är det utvecklingssamtal för åk 1-6.

-       Vecka 44 (29 oktober- 2 november): Höstlov. Eleverna är lediga. Personalen jobbar på måndag och tisdag denna vecka.

-       Vecka 46, 47, och 48: Utvecklingssamtal för förskoleklasserna.

-       Vecka 45-50: Del A, muntliga delen i nationella proven i engelska, svenska och matematikför åk 6.

-       Fredag 21 december v 51: Avslutning höstterminen.

-       Måndag 24 december v 52: Jullov börjar.

Jag önskar er ett mycket trevligt och lärorikt läsår!

Rektor, Al-maarif tvåspråksskola